Burn-out coaching

Een vermoeid gevoel. Slecht slapen. Vaker ziek. Hartkloppingen. Plezier en motivatie voor het werk nemen af. Wat kan je hier aan doen?

Burn-out coach

Burn-out coaching

Een vermoeid gevoel. Slecht slapen. Vaker ziek. Hartkloppingen. Plezier en motivatie voor het werk nemen af. Wat kan je hier aan doen?

Rust in je hoofd

Burn-out lijkt meer en meer bij onze tijd te horen. Overspannenheid en burn-out worden dan vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Wanneer die stress lang aanhoudt en er onvoldoende ruimte genomen wordt om ook te ontspannen, ontstaan er geestelijke en lichamelijke klachten. Maar een burn-out is veel complexer dan dat. Een burn-out heeft te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. In een burn-out preventie coaching traject kunnen we hier mee aan de slag.

Burn-out coaching

Werkwijze

Burn-out preventie begint met inzicht in jóuw energiebalans. In een Burn-out Coaching traject zullen we gebruik maken van de verschillende mogelijkheden die professionele coaching technieken bieden. Om zodoende inzichten te krijgen in jouw beperkende overtuigingen, jouw dromen, betekenis en zingeving en tot de kern te komen.

We kijken in een coachingstraject o.a. naar de volgende aspecten:

Burn-out signalen

Vermoeidheid. Een gejaagd gevoel. Vergeetachtigheid. De belangrijkste stap is het erkennen van de signalen.

Karakter eigenschappen

Perfectionisme. Geen grenzen stellen. Te hoge verwachtingen. Karaktereigenschappen kunnen de kans op burn-out vergroten.

Privé omstandigheden

Zorgen om financiën, gezondheid, verstoorde relaties. Een traumatische ervaring. Het gebrek aan levensvervulling.

Werk / Carrière

Een hoge mate van routine. Een slechte werksfeer. Bureaucratie of reorganisaties. Ook deze aspecten leiden tot burn-out.

Een ontspannen gevoel…

Het staat er heel eenvoudig, maar om hier zelf mee aan de slag te gaan valt vaak niet mee. Omdat door langdurige stress de eigen waarden en behoeften vaak ondergesneeuwd raken, vergeet je waar je in het verleden van kon genieten. Ik zet coach methodieken en technieken in uit o.a. life coaching, holistische coaching, NLP en mindfulness. Met uiteindelijk maar één doel: ruimte scheppen voor beweging en licht waardoor je kunt aankomen bij het meest wezenlijke deel van jezelf!

Stress coach kennismaken