Energiewerk

Energie stroomt door heel het lichaam. Het kenmerk van energiewerk is dat er wordt uitgegaan van het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Chakra's

Energiewerk

Energie stroomt door heel het lichaam. Het kenmerk van energiewerk is dat er wordt uitgegaan van het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Alles is energie

Energie stroomt door heel het lichaam. Je emoties, je gedachten, je fysieke gezondheid. Deze energie bestaat uit diverse aura lagen en chakra’s. Het kenmerk van energiewerk is dat er wordt uitgegaan van het zelfhelende vermogen van het lichaam. De kunst van het leven is om de kosmische energie te integreren in ons dagelijks leven om zodoende een goede balans te verkrijgen in je hele “zijn”, en zo tot meesterschap te geraken.

Energiewerk is niet voor iedereen geschikt. Zo is een goede gronding een belangrijke basis voor dit werk. Toepassen van deze technieken, waaronder Reiki, zal uitsluitend gebeuren na goed overleg met de cliënt en in het verloop van een traject.

Energiewerk

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn de energiepoorten van de kosmos naar de mens. Wil een mens zich evenwichtig kunnen voelen, dan is het van vitaal belang dat de zeven chakra’s goed in balans zijn. De aanleiding voor “disbalans” kan beginnen bij een emotioneel probleem, maar natuurlijk ook bij een lichamelijke klacht, of zelfs op zielniveau, aangezien alles met elkaar verweven is.

Belangrijk is het om de spiraal van gebeurtenissen te onderbreken. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. energiewerk dat op fysiek, mentaal, emotioneel en zielniveau weer balans brengt in het lichaam en de geest.

De 7 chakra’s…

 • Maludhara:
  Veiligheid en de basis van het menselijke bestaan. 
 • Svadisthana:
  Het centrum van onze gevoelens, plezier en seksualiteit. 
 • Manipura:
  Eigenwaarde, wilskracht, ego en activiteit.
 • Anahatna:
  Verandering en verbondenheid met de ander. 
 • Visshudha:
  Communicatie, expressie, creativiteit en loslaten. 
 • Ajna:
  Intuïtie, eenheid en het gebied van de spirituele toewijding. 
 • Sahasrara:
  Verbinding met de kosmos, er is “eenheid in al wat is.”