Over Sirius Coaching

Loop je vast in je werk, loop je aan tegen barrières in je leven of zoek je hulp bij vraagstukken rond zingeving? Ik ondersteun je graag bij het creëren van nieuwe keuzes en richtingen in je leven.

Sirius Coaching

Over Sirius Coaching

Loop je vast in je werk, loop je aan tegen barrières in je leven of zoek je hulp bij vraagstukken rond zingeving? Ik ondersteun je graag bij het creëren van nieuwe keuzes en richtingen in je leven.

Wie ben ik?

Mijn naam is Hans van der Pol. Het is mijn passie om mensen als coach te begeleiden in hun innerlijke reis naar het ontdekken van het meest wezenlijke deel van zichzelf. Om zo als mens tot heelheid te kunnen komen. En om meer zicht te krijgen op een gezonde relatie met zichzelf. Mijn persoonlijke ontwikkeling voltrekt zich al sinds lange tijd langs twee sporen.

Enerzijds heb ik een achtergrond in de beta-wetenschappen (Universiteit Utrecht) aangevuld met een Marketing opleiding (Nyenrode). Zo heb ik vele jaren in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende rollen. Anderzijds heb ik mij via mensgerichte opleidingen als Holistische Coaching en Psychodynamica ontwikkeld tot Gecertificeerd Professioneel Coach. 

Hans van der Pol coach

Drijfveren

Zolang ik mij kan herinneren heb ik een sterke behoefte om te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten. En hoe het leven werkt. Enerzijds heb ik daardoor een sterke interesse in bijvoorbeeld elementaire deeltjes fysica.

Spiritualiteit

Anderzijds heb ik een sterke persoonlijke interesse in psychologie, Oosterse- en Westerse mystiek en spiritualiteit. Daarom lees ik veel, maar ben ook heel praktisch met deze onderwerpen bezig, bijvoorbeeld meditatie. Zelf ervaren is een belangrijke sleutel voor mij. Net als het Ken Uzelve.

Hoofd én hart

Zo heb ik ontdekt hoe de mens in staat is zijn eigen leven te creëren en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn leven. Maar ook bijvoorbeeld middels meditatie de kracht van ‘zijn’ te ontdekken en meer en meer vanuit het hart te gaan leven.

Mijn achtergrond

Ik ben als holistisch coach opgeleid bij Ananta Opleidingen en als gecertificeerd professioneel en systemisch coach door de Academie voor Psychodynamica. Sirius Coaching is aangesloten bij de NVNLP en NOBCO, en ik volg als zodanig de Internationale Ethische Code (IEC) voor beroepscoaches van de NOBCO en de EMCC. Daarnaast ben ik bij SenSolid opgeleid tot gecertificeerd NLP Master Practioner en Trainer, Hypnose Trainer en Reiki Master.

Het logo van Nobco
Het logo van EMCC

De naam ‘Sirius’

De ster Sirius staat in totaal 8,3 lichtjaren van de aarde vandaan en is de helderste ster aan de nachtelijke sterrenhemel. Sirius wordt in vele culturen en in verschillende mythen als de belangrijkste ster aan de hemel gezien. De Sirius ster hielp vroeger zeelieden om de juiste richting te vinden.

De naam heeft de betekenis van “gloeiend” of “sprankelend”. Oude mysteriescholen verwijzen naar haar als ‘de zon achter de zon’; zij geeft de zon leven en daarmee de mens. Bij Sirius Coaching putten we veel inspiratie uit deze oude bronnen. Dit kan jou weer helpen dichter bij jouw eigen kern te komen.